Leven & Meer

Over voortbewegen per benenwagen, camper of fiets, pelgrimeren, dankbaarheid, geloof, stilte en bewust genieten van kleine dingen.

Dag 2 Jacobspad Wirdum – Garmerwolde

Een reactie plaatsen

18 Augustus 2013
Vanmorgen bracht mijn moeder me een glaasje uitgeperste sinaasappelsap op bed. Ik voelde me gewoon weer een kind. Heerlijk. Een mens heeft toch allerlei verschillende rollen te vervullen.
We starten waar we gisteren zijn geëindigd bij de wierde van Wirdum. We lopen naar Garrelsweer en van daaruit de Hoeksmeersterweg op. Het weer veranderd, niet ten positieve.
Recht tegen de koude wind in lopen we tot aan het gemaal Katerhals & poldermolen. Daar in de luwte van de molen even een broodje.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

In de verte zien we regenbuien aankomen. Mijn poncho komt goed van pas. Voor mij de 1e keer lopen in zulk noodweer. De broek en schoenen zijn binnen 5 minuten doorweekt. Maar eigenlijk voelt het wel lekker om zo deel van de natuur te zijn.
Er stopt een vrouw in een klein autootje. Ze wil ons wel een stukje meenemen? Wij willen graag lopen zeggen we. Ze kijkt ons verbaasd aan.
We lopen door en komen bij een “RUST” punt langs. Mijn moeder stelt voor om hier een bakkie te doen, maar ik ben dan nog optimistisch over Wittewierum of Woltersum.

Wittewierum is een klein wierdedorp met een rijke geschiedenis. Ooit stond hier het klooster Bloemhof. De monniken droegen witte pijen, vandaar de dorpsnaam.
De huidige kerk is gebouwd in 1863 op een deel van de fundamenten van de kloosterkerk.

We komen nog een “RUST” punt tegen. Maar Ten Boer is al in zicht. In een dorp is immers veel gezelliger?
Uiteindelijk nergens een bakkie te krijgen. Ook in Ten Boer niet. Dus vandaag een wijze les geleerd. Als je de mogelijkheid hebt om een bakkie te doen? Doen!

De kerk in Ten Boer is prachtig. Het is een 13-eeuwse kloosterkerk. Het heeft waarschijnlijk deel uitgemaakt van een benedictijnenklooster.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Via Thesinge komen we aan in Garmerwolde. Ik blijf nog een nachtje logeren bij mijn moeder.

Kerk Thesinge

Kerk Thesinge

Kerk Garmerwolde

Kerk Garmerwolde

 

Advertentie

Auteur: Levenenmeer

Ik geniet van kleine dingen. Ik geloof in God. Ik wil bewust leven. Ik werk als verpleegkundige. Ik hou van de stilte. Ik kook graag, maar eet nog liever. Ik ben getrouwd en mama. Ik vind schrijven, lezen, creatief zijn met bloemen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen. En ik hou van reizen en dan het liefst naar Frankrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.