Leven & Meer (voorheen wandelen & meer)

Blog van Mirjam over stilte, geloven, kwetsbaarheid, pijn, dankbaarheid en bewust genieten van de kleine dingen in het leven.

Taizé gebed

Een reactie plaatsen

Via mijn 40 dagen app kwam er een gebed uit Taizé voorbij. Vroeger bezocht ik regelmatig Taizé diensten op de plekken waar ik toen woonde. Ook de kerk waar ik nu aan verbonden ben bood de 1e jaren dat ik hier woonde op regelmatige basis Taizé diensten aan. Jammer genoeg werd de groep mensen dat deze diensten bezocht steeds kleiner. Maar gelukkig komt er af en toe zomaar weer een lied of gebed op mijn pad. En dat raakt me elke keer weer.

Oh Lord, hear my prayer

Oh Lord, hear my prayer

when I call, answer me.

Oh Lord, hear my prayer

Oh Lord, hear my prayer

come and listen to me.

Taizé.

Neem eens rustig de tijd om onderstaand lied te beluisteren. Je kan het lied door de herhaling heel goed meditatief gebruiken of de handen vouwen en bid/denk tijdens het lied aan familieleden, vrienden, mensen die je een hart onder de riem wilt steken.

Vanmorgen heb ik dat gedaan voor mijn lieve ver weg wonende vriendinnetje die zo loopt te kwakkelen/frustreren met een blessure aan haar voet.

 

Auteur: Levenenmeer

Ik geniet van kleine dingen. Ik geloof in God. Ik wil bewust leven. Ik werk als verpleegkundige. Ik hou van de stilte. Ik kook graag, maar eet nog liever. Ik ben getrouwd en mama. Ik vind schrijven, lezen, creatief zijn met bloemen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen. En ik hou van reizen en dan het liefst naar Frankrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.