Wandelen en meer

Over spiritueel voortbewegen per benenwagen, camper of fiets. Over dankbaarheid, geloof, stilte en bewust genieten van kleine dingen.

Stonehenge

1 reactie

Stonehenge is een Megalitisch monument uit de Jonge Steentijd. Megaliet: mega = groot, lithos = steen), dicht bij de plaats Amesbury in de Engelse graafschap Wiltshire en ongeveer 13 kilometer ten noordwesten van Salisbury. De recentste datering voor de bouw van Stonehenge is bepaald op 2300 voor Christus, 300 jaar later dan tot dan toe werd aangenomen.

Kleurplaat stonehenge in herstelde staat

Het monument bestaat uit een aarden wal rondom een cirkelvormig arrangement van grote, rudimentair bewerkte, staande stenen en is een van de beroemdste prehistorische locaties op aarde.

Vakantie Engeland Mei 2015 067

 

 

 

 

 

 

 

Vakantie Engeland Mei 2015 071

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals ik al eerder beschreef in mijn blog wilde vooral mijn man heel graag naar deze bijzondere plek. Ik had me wel wat ingelezen van tevoren en dit ook een beetje onder dwang aan de kinderen verteld. Inmiddels wel heel toeristisch en duur. Ik heb echter een paar mooie foto’s kunnen maken zonder allerlei mensen erop. Indrukwekkend vond ik o.a. toch hoe die stenen daar zijn terecht gekomen. 26 ton zwaar, uitgekapt in de Marlborough Downs en vervoerd 32 kilometer verderop naar Stonehenge. Mysterieus vond ik dat er al zoveel kennis over wiskunde en sterrenkunde was in die tijd.

In het kleine museum erbij hebben we een hele tijd doorgebracht. Ik vond de 3D muur prachtig. Daarop zag je in bewegend beeld en geluid Stonehenge tijdens het verstrijken van de tijd. De seizoenen, het bewegen van de aarde, zonnewende, winterwende, sneeuw, regen, zon, vogels. Het leek net of het er altijd al heeft gestaan en dat dat ook altijd zal blijven.

 

 

(Een gedeelte van de tekst heb ik op Wikipedia gevonden.)

 

 

 

Auteur: Wandelenenmeer

Ik geniet van kleine dingen. Ik geloof in God. Ik wil bewust leven. Ik werk als verpleegkundige. Ik hou van de stilte. Ik kook graag, maar eet nog liever. Ik ben getrouwd en mama. Ik vind schrijven, lezen, creatief zijn met bloemen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen. En ik hou van reizen en dan het liefst naar Frankrijk.

1 thoughts on “Stonehenge

  1. Hoi Mirjam, prachtige foto’s. Daar zou ik ook nog wel eens naar toe willen!
    Het gaat goed met de Camino, ben ondertussen in Perigueux!

    Groetjes Andrys

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.