Leven & Meer

Over voortbewegen per benenwagen, camper of fiets, pelgrimeren, dankbaarheid, geloof, stilte en bewust genieten van kleine dingen.

Kouwe drukte?

2 reacties

Blog 035

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een aantal dagen te gaan dan is het werken weer voor een tijdje afgerond, school staat even stil, kortom we hebben vakantie. Geen notities of afspraken in de gezinsplanner te zien. Lege weken voor ons. Mijn hoofd/hersenen lijken echter op dit moment een beetje als het prikbord op mijn werk. Allemaal notities die ik niet moet vergeten en nog moet doen. Dus nu voelt het gewoon druk.

Ik persoonlijk vind het vreselijk als je aan iemand vraagt hoe het gaat en ze antwoorden dan met “druk”! Dat vraag ik toch helemaal niet? Het lijkt wel of we elkaar gewoon een beetje opfokken ermee. Bezig zijn is toch positief? Als het uit de klauw loopt zet je de rem er even weer op. Want veel leuke dingen samen worden ook een hele berg. Los van al die verplichte negatieve dingen die we onszelf vaak opleggen.

Door mijn rugklachten heb ik (noodgedwongen) beter leren omgaan met de balans tussen rust en bezig zijn. Ik bruisde altijd van de energie. Hier naartoe, daar aan mee doen. Op een gegeven moment loop je behoorlijk tegen een aantal muren omhoog. Druk vond ik het niet, bezig dat wel.

Het letterlijk meer rusten, bevalt me goed moet ik zeggen. Ik heb het idee veel bewuster te leven. Bewust op het gebied van keuzes, waar ga ik naartoe en waar niet? Waar doe/werk ik aan mee en waar niet? Door rust en stilte kan je alles ook beter op je in laten werken. Meer genieten lijkt het wel.

Maar nu dus druk …. kouwe drukte? 🙂

Auteur: Levenenmeer

Ik geniet van kleine dingen. Ik geloof in God. Ik wil bewust leven. Ik werk als verpleegkundige. Ik hou van de stilte. Ik kook graag, maar eet nog liever. Ik ben getrouwd en mama. Ik vind schrijven, lezen, creatief zijn met bloemen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen. En ik hou van reizen en dan het liefst naar Frankrijk.

2 thoughts on “Kouwe drukte?

  1. Oh oh nou dan was ik ook lekker bezig de laatste tijd, klinkt inderdaad veel positiever. Moet gewoon lachen in mezelf omdat ik van plan ben lekker bezig te gaan zijn met niks doen de komende tijd. Geen afspraken, alleen werken en verder niks…..
    Heerlijke vakantie voor jullie en een drie dikke zoenen XXX Cootje

    Like

  2. Zo waar Mirjam👌🏻

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.