Ook dit jaar heb ik weer een aantal kookboeken meegenomen met het plan om wat lekkere recepten uit te proberen. De uienjam uit onderstaand kookboek leek me leuk en lekker. Tijdens het inpakken van de vakantiespullen heb ik dus ook 2 lege jampotten ingepakt.
Benodigdheden:
750 gr. uien gepeld en in dunneplakjes gesneden.
150 gr. honing
4-6 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel korianderzaad
2 gesteriliseerde jampotten
Doe alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem en laat het op een zacht vuurtje rustig pruttelen, tot de uien glazig zijn. Af en toe roeren. Als er dan nog veel vocht in de pan zit, schep je de uien er even uit en kook je het vocht in tot een dikke, smeuïge siroop. Voeg daarna de uien weer toe en proef! Zorg voor een mooie balans tussen zoet en zuur. Dus voeg eventueel wat balsamicoazijn of honing toe. Schep de jam in de 2 potten en zet ze met deksel en al even op de kop. Laat goed afkoelen.
Ikzelf ben niet zo gek op rozijnen, dus die zijn niet in de jam beland.
Uienjam is heerlijk op geroosterd stokbrood met geitenkaas. Meerdere malen gegeten in Frankrijk. Ik heb thuis amuses gemaakt van kleine knoflooktoastjes, Philadelphia kruidenkaas en een beetje uienjam. Lekkerrrr….
18 augustus 2015 om 05:49
Ohhh heerlijk Mir. Vorig jaar heb ik dit voor het eerst in Belgie geproeft, schijnt daar bijna bij alle slagers te koop te zijn. Zij doen het op pathe mmmmm.
LikeLike