Leven & Meer

Over voortbewegen per benenwagen, camper of fiets, pelgrimeren, dankbaarheid, geloof, stilte en bewust genieten van kleine dingen.

Mijn keuken van de zon, uienjam.

1 reactie

Ook dit jaar heb ik weer een aantal kookboeken meegenomen met het plan om wat lekkere recepten uit te proberen. De uienjam uit onderstaand kookboek leek me leuk en lekker. Tijdens het inpakken van de vakantiespullen heb ik dus ook 2 lege jampotten ingepakt.

Mijn keuken van de zon

 

 

 

 

 

 

 

005 (5)

Benodigdheden:

750 gr. uien gepeld en in dunneplakjes gesneden.

150 gr. honing

4-6 eetlepels balsamicoazijn

2 eetlepels rozijnen

1 eetlepel korianderzaad

2 gesteriliseerde jampotten

Doe alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem en laat het op een zacht vuurtje rustig pruttelen, tot de uien glazig zijn. Af en toe roeren. Als er dan nog veel vocht in de pan zit, schep je de uien er even uit en kook je het vocht in tot een dikke, smeuïge siroop. Voeg daarna de uien weer toe en proef! Zorg voor een mooie balans tussen zoet en zuur. Dus voeg eventueel wat balsamicoazijn of honing toe. Schep de jam in de 2 potten en zet ze met deksel en al even op de kop. Laat goed afkoelen.

Ikzelf ben niet zo gek op rozijnen, dus die zijn niet in de jam beland.

004 (4)

 

 

 

 

 

Uienjam is heerlijk op geroosterd stokbrood met geitenkaas. Meerdere malen gegeten in Frankrijk. Ik heb thuis amuses gemaakt van kleine knoflooktoastjes, Philadelphia kruidenkaas en een beetje uienjam. Lekkerrrr….

Advertentie

Auteur: Levenenmeer

Ik geniet van kleine dingen. Ik geloof in God. Ik wil bewust leven. Ik werk als verpleegkundige. Ik hou van de stilte. Ik kook graag, maar eet nog liever. Ik ben getrouwd en mama. Ik vind schrijven, lezen, creatief zijn met bloemen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen. En ik hou van reizen en dan het liefst naar Frankrijk.

One thought on “Mijn keuken van de zon, uienjam.

  1. Ohhh heerlijk Mir. Vorig jaar heb ik dit voor het eerst in Belgie geproeft, schijnt daar bijna bij alle slagers te koop te zijn. Zij doen het op pathe mmmmm.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.