Wandelen & meer?

Blog van Mirjam over wandelen, pelgrimeren, geloven en bewuster (genieten van het) leven

Crumblecake met pompoen en zuidvruchten

Een reactie plaatsen

Het is op dit moment meer kokkerellen dan wandelen in mijn leven. De mensen om mij heen vinden dat vaak geen probleem. 🙂

Nieuwe en oude recepten uit proberen. Tagliatelle met kip en broccoli in een heerlijke roomsaus, de pompoensoep en afgelopen zondag een verrukkelijke herfstcake. Lekker rommelen in de keuken ontspant me en dat kon ik afgelopen week wel gebruiken.

De cake is niet heel makkelijk te maken. Laat ik het zo zeggen, veel kleine handelingen, het bakken duurde langer in mijn Falcon oven dan in het recept stond. 65 Minuten om precies te zijn. De laatste 10 minuten op 140 graden i.p.v. 160 en de cake kwam niet goed uit de vorm. Dus heb ik er maar een crumble van gemaakt. Mijn collega’s op de Kraamafdeling waren gistermorgen blij verrast. Thuis bij mij lusten alleen mijn oudste en ik vijgen en dadels dus wat moet je dan met zo’n hele cake. Hij is echter inmiddels alweer (bijna) op.

20151102_104758

 

 

 

 

 

 

 

 

Het recept.

250 g pompoen, geschild en in kleine blokjes.

250 g zachte roomboter.

250 g lichte basterdsuiker.

3 eieren.

250 g zelfrijzend bakmeel.

1/2 theelepel bakpoeder.

1 eetlepel koekkruiden.

rasp en sap van een 1/2 sinaasappel.

25 g walnoten, grof gehakt.

50 g gedroogde vijgen, in kleine stukjes.

50 g gedroogde dadels, in kleine stukjes.

 

Verwarm de oven voor op 160 C. Kook de pompoenblokjes in een laagje water met een snuf zout in ca. 15 minuten. Giet af en laat uitlekken en afkoelen. Klop met de mixer in een grote kom de boter met suiker tot een romige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop ze 1 voor 1 tot een luchtig mengsel. Zeef het bakmeel, bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout boven de kom  en klop langzaam er doorheen. Dan als laatste de sinaasappelsap en rasp erdoor en klop nog een paar minuten voor extra luchtigheid. Schep vervolgens met een spatel de pompoenblokjes, dadels, vijgen en noten door het beslag. Giet het beslag in de ingevette! cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Even laten afkoelen en mooi uit de vorm zien te krijgen. 🙂

Kaneelpoeder en Poedersuiker naar smaak erover strooien. Heeeeeerlijk fris met crème fraiche.

Advertenties

Auteur: wandelenenmeer

Ik wandel (veel), hou van de natuur, ik geloof, Nederlandse, verpleegkundige, ik hou van koken en eten, ik ben mama, ik vind schrijven, lezen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s