Leven & Meer

Over voortbewegen per benenwagen, camper of fiets, pelgrimeren, dankbaarheid, geloof, stilte en bewust genieten van kleine dingen.

Kop d’r veur

Een reactie plaatsen

Het is een tijd stil geweest op mijn blog. Het lijkt soms ook of je eigen leven even stil staat. Mijn rugklachten spelen de laatste weken behoorlijk op, veel pijn, het wandelen wou niet, de dood kwam heel dichtbij, vorige week vrijdag de begrafenis en dan zaterdag de tv aan doen en het verschrikkelijke nieuws horen van de terreur in Parijs. Het is om zwaarmoedig van te worden. Als ik zie hoe wij hebben gerouwd om 1 mensenleven, wat een verdriet moet er dan zijn om al die 129 mensenlevens. De wereld staat in vuur en vlam. Het contrast tussen licht en donker, down en up, verdriet en blijdschap wordt steeds duidelijker zichtbaar. Oorlog.

En toch……

Maar weer proberen om jezelf op te peppen. De kop d’r veur zoals we in het Gronings zeggen. Even slikken en weer doorgaan. De 1e stappen zijn letterlijk weer genomen. Ik ga volgende week met hydrotherapie beginnen en ik heb vandaag weer 5 kilometer gewandeld. Bewust leven, bewust stappen maken. Het is niet anders. We kunnen gewoon niet de hele wereld op onze schouders dragen. Niemand heeft er wat aan als ik of jij er aan onderdoor gaat.

Dus ik heb Sinterklaasje en zijn Pieterbaasje weer toegelaten. Lootjes getrokken met het gezin, sinterkrans maar weer op de deur en het huis wat opgefleurd. Er zijn weer allerlei deuren op slot en geheimpjes in ons huis. Een spannende en gezellige tijd die surprises. Ik geniet ervan.

cropped-005-e1417120869852.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: Levenenmeer

Ik geniet van kleine dingen. Ik geloof in God. Ik wil bewust leven. Ik werk als verpleegkundige. Ik hou van de stilte. Ik kook graag, maar eet nog liever. Ik ben getrouwd en mama. Ik vind schrijven, lezen, creatief zijn met bloemen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen. En ik hou van reizen en dan het liefst naar Frankrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.