Leven & Meer

Over voortbewegen per benenwagen, camper of fiets, pelgrimeren, dankbaarheid, geloof, stilte en bewust genieten van kleine dingen.

Hebberige Mir

2 reacties

“Niets menselijks is ons vreemd”.

Aan deze quote moest ik afgelopen week denken. Tot dat menselijke behoren ook een aantal minder verheven gevoelens. Luiheid, gulzigheid, jaloezie, hebzucht. Ik kwam helemaal in de ban van dat laatste 2 weken geleden. Het hele jaar door ligt de materiele verleiding en hebberigheid op de loer. Dat bereikt zijn (negatieve) crescendo wat mij betreft in de maand December. Ik bekijk daarom bijna nooit reclamefolders. Er is altijd wel iets leuks wat ik tegenkom en echt nodig denk te hebben. Het gaat vaak helemaal niet om hele dure dingen hoor. Een superhandig sponsje of een heel goedkoop maar heerlijk geurtje of een mooi kaarsje of lekkere bonbons of ……. Maar toch.

Ik ben in de val gelopen. Op een Zondagavond, kopje koffie ingeschonken in mijn cosy kerstmok, kerstmuziekje aan en dan gezellig de kerstfolders erbij. Zo’n all-over gezellig kersterig geluksgevoel. En wat zag ik??

Een kersttrui! 🙂

Voor 10 euro in de folder van de Aldi. Ik ging op slag overstag. Ik moest zo’n trui hebben! Gelijk kijken vanaf welke datum de folder in ging. Shit Woensdag vanaf 9 uur. Agenda erbij gepakt. Nee he? Ik zit in de nachtdienst. Om 9 uur wil ik in bed liggen, niet in de Aldi rondhangen. De Hemafolder dan maar. Ooooohhh…. daar stonden ook kersttruien in. Vanaf maandag kwamen die in de winkels en op de site. Mijn oudste zat me verbaasd aan te kijken. Ik liep als een kip zonder kop heen en weer naar de laptop en weer terug naar de folders. De truien stonden natuurlijk op Zondagavond nog niet op de site. Zal ik de wekker zetten om 24 uur. Nee, dat doe ik niet dacht ik bij mezelf. Da’s wel heel erg. Even geduld hebben tot morgen. Op Zondagavond zag ik nog een reclame van de postcodeloterij voorbij komen. Als je een (extra) lot nam kreeg je…. Je raad het al. Een kersttrui. Ik kwam bijna in de verleiding, ware het niet dat we al meerdere loten hebben. Maandagochtend gelijk bij het opstaan de laptop aangezet. Geen kersterige trui te bekennen op de site. En opeens dacht ik opgefokt. WAAR BEN IK NOU MEE BEZIG!

Dit is toch precies wat ik niet wil! Hebberige Mir. Bah! Beheers je. Vergaat de wereld als je die trui niet koopt. Andere mensen hebben niet eens een gewone goede trui. Laat staan 1 met een sneeuwpop of rendier erop. Ik werd gelijk heel rustig. En tot op heden blijk ik heel goed zonder kersttrui te kunnen.

Zoals ik al schreef, niets menselijks is mij vreemd.

Maar toch… wat een ontzettend leuke trui en wat een verleidingen om ons heen.

Auteur: Levenenmeer

Ik geniet van kleine dingen. Ik geloof in God. Ik wil bewust leven. Ik werk als verpleegkundige. Ik hou van de stilte. Ik kook graag, maar eet nog liever. Ik ben getrouwd en mama. Ik vind schrijven, lezen, creatief zijn met bloemen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen. En ik hou van reizen en dan het liefst naar Frankrijk.

2 thoughts on “Hebberige Mir

  1. Haha zo herkenbaar👍

    Like

  2. Heb me helemaal slap gelachen en zie het voor me. Ook ik ben weg van die truien, nou hier zat hoor maar ik kan niet tegen dat kriebelige gedoe en zo synthetisch bbrrr. Waarom maken ze die dingen niet in een gewone sweater?? Lijkt hier wel of niet alleen mijn interieur voor sober gaat, maar alles…..het kan me niet bekoren dit jaar, wat een rust.
    Tot volgende week lief x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.