Wandelen & meer?

Blog van Mirjam over wandelen, pelgrimeren, geloven en bewuster (genieten van het) leven

Terug van weg geweest

3 reacties

En zomaar begin ik dan weer te schrijven.

8 maanden geleden stopte ik ermee. Er was even geen inspiratie meer. Een periode van vermoeidheid, pijn, rouw en verdriet. Mijn wilskracht is nogal op de proef gesteld. Nu 5 jaar chronische rugklachten. Vooral de periodes van zenuwbeknelling. Uitstraling. Elektriciteit in de rug. Zo afmattend. Mijn geest en lichaam hebben het heel moeilijk (gehad).

Er zijn echter positieve dingen in mijn leven. Zegeningen. Mijn beste vriend. Mijn kinderen. Mijn hondje. Mijn vriendinnen & familie. Financiรซle stabiliteit. Mijn geloof. Vakantie’s en momenten even weg. Wandelen. Natuur. En ga zo maar door.

Er zijn veranderingen gebeurt in mijn leven. Mijn werk als Kraam/Gynaecologie verpleegkundige heb ik gestopt. Ik kon het niet meer volhouden. Daarvoor in de plaats, verpleegkundige infectiepreventie. Een regelmatige baan, zonder avonden/nachten en weekenden. Maanden van wachten op een baanaanbod wat niet kwam. Onzeker. Wat kan ik anders? Ik wil zo graag blijven werken als verpleegkundige. Zorgen voor een ander. Ik ben met een intensieve 10 weekse rugscholing begonnen en wil proberen of ik langere afstanden fietsen me eigen kan maken.

Er zijn nog steeds moeilijke dingen in mijn leven. Elke dag pijn. Hulp nodig hebben bij kleine dingen. Sokken en schoenen aankrijgen is een heel karwei. Vaatwasser uitpakken. Wasmachine inpakken. Dingen van de grond oprapen. Plotselinge bewegingen. Au! Geen late feestjes meer. Niet meer dansen. Lange afstanden wandelen wil niet meer. ‘S avonds vroeg op bed. Is dat nu zo erg? Voor mij wel. Ik vindt het zooooo moeilijk om dingen los te laten, te accepteren en een ander voor me te laten zorgen en om hulp te vragen. Daar valt zeker nog iets ten positieve te veranderen!

Tot mijn blijdschap is de blog niet vergeten. Elke dag kijken mensen nog op wandelenenmeer enย mijn Instagram account. Dat vindt ik wonderlijk en heel leuk!

Ik hoop dat met jullie alles goed gaat. Gezondheid is ons grootste goed en dat wens ik jullie allemaal toe!

Liefs Mirjam.

20171021_152735[3156]

Advertenties

Auteur: wandelenenmeer

Ik wandel (veel), hou van de natuur, ik geloof, Nederlandse, verpleegkundige, ik hou van koken en eten, ik ben mama, ik vind schrijven, lezen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen.

3 thoughts on “Terug van weg geweest

  1. Goed om ook hier weer van je te horen!

    Liked by 1 persoon

  2. Welkom terug en hou die stijgende lijn vast

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s