Leven & Meer (voorheen wandelen & meer)

Blog van Mirjam over stilte, geloven, kwetsbaarheid, pijn, dankbaarheid en bewust genieten van de kleine dingen in het leven.

Gebroken

4 reacties

Heb je je ooit wel eens gebroken gevoeld? En dan heb ik het niet over kapot zijn na een avond op stap, of gebroken nachten door kindjes die huilen of gebroken uit bed komen omdat je matras hoognodig aan vervanging toe is. Nee, gebroken. Tot in het diepst van je ziel en/of lichaam. Kapot. Bij mij is dat gekomen door pijn. Letterlijke lichamelijke pijn. Te lang, teveel en te vaak.

Op dat punt bevindt ik me nu al een tijdje. Veel slechter kan het op dit moment niet worden voor mijn gevoel. De zoveelste pijnperiode dit jaar en dat al jaren lang. Hoeveel kan een mens aan? Steeds maar doorgaan. Wilskracht. Al die dingen die aan je trekken. Al die ballen die een mens (van zichzelf) in de lucht moet houden. Gewoon proberen door te leven. Slecht mijn grenzen aangegeven. Prikkels te over om mij heen. De rust in mijzelf is al een tijdje ver te zoeken. Teveel met de smartphone in de hand. Wordt ik niet gewoon geleefd? Alle mogelijke manieren van media. We profileren ons het liefst zo voordelig mogelijk. Ik ben er daarom een tijdje mee op gehouden en zoals jullie weten, net weer begonnen onder een nieuwe naam. We creëren een beeld dat het goed met ons gaat. Ons kwetsbaar opstellen en goed voor onszelf zorgen hebben we afgeleerd. Bezig zijn met ja, wat eigenlijk….

Want wat blijk je dan in het echt te doen? Wanhopen? Op bed liggen als je vrij bent om de dag erna je werk weer aan te kunnen? Boos zijn? Kwetsbaar gevoel? Huilen? Het oneerlijk vinden? Praten? Schreeuwen? Passief ergens zitten en niet meer overeind kunnen komen? Ja, dat heb ik gedaan en dat doe ik af en toe nog.

En dan toch, na een tijdje ging ik terug naar God. Ik gaf me over. Hoe kan het dat ik in mijn gevecht met mezelf en anderen helemaal niet meer zag dat ik daar moest beginnen.

Ik ben stil, bid en lees de bijbel en allerlei bemoedigende blogs van mensen die zich kwetsbaar opstellen en goede tips geven. Opnieuw proberen grenzen aan te geven. In balans komen met mijn lichaam. Ja gelukkig, ik weet het weer. Alles begint daar bij die ene. Mijn vader in de hemel. Daar komt mijn ziel tot rust.

En ik heb besloten om er een blog aan te wijden. Eerlijk zijn en om hulp vragen. Aan God in de hemel en aan de mensen om mij heen. Het is niet makkelijk. Zeker niet makkelijk, om vanuit een dieptepunt weer omhoog te krabbelen. Hopenlijk kan er binnenkort iets aan mijn pijn worden gedaan. Maar ik weet weer dat ik het niet alleen hoef te doen. Ik mag gewoon opnieuw beginnen.

En jij?

 

Auteur: Levenenmeer

Ik geniet van kleine dingen. Ik geloof in God. Ik wil bewust leven. Ik werk als verpleegkundige. Ik hou van de stilte. Ik kook graag, maar eet nog liever. Ik ben getrouwd en mama. Ik vind schrijven, lezen, creatief zijn met bloemen en fotograferen leuk. Ik heb een hond en omarm de seizoenen. En ik hou van reizen en dan het liefst naar Frankrijk.

4 thoughts on “Gebroken

 1. Wat een mooi open stukje van jou Mirjam!! Ik hoop en wens je toe dat je echt rust mag vinden door steeds terug te gaan naar God .En natuurlijk dat er”iets” gevonden wordt om je lich. pijn te verlichten!! Sterkte en een hartelijke groet, Eefje Lensen

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Mirjam, ik schrok van je bericht en moest even wachten met een reactie.
  Het is makkelijk schrijven zo van doe dit, doe dat en richt je op iets waardoor je afleiding hebt van je pijn.
  Het enige wat ik ooit van iemand hoorde die zelf in een zware tijd zat en heeft gezeten was dat je alles kan richten op vertrouwen hebben. Klinkt makkelijk maar als je het probeert zal je merken dat het je rust geeft.
  Heel veel sterkte gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  • Hallo Rina,
   Bedankt voor je bemoedigende reactie. Jij weet zelf ook genoeg af van zenuwpijn. Het is inderdaad zo dat je vertrouwen moet je hebben. Maar soms ben je dat vertrouwen na 7 jaar een beetje kwijt. Belangrijk is denk ik dat (op welke manier je dat ook ziet) zonder vertrouwen in jezelf, in God of in een ander, het echt niet beter met je gaat. So, keep the faith. 🍀🍀Groet van Mirjam

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.