Leven & Meer

Over voortbewegen per benenwagen, camper of fiets, pelgrimeren, dankbaarheid, geloof, stilte en bewust genieten van kleine dingen.

Geloof & Geloofsbeleving

Deze 2 begrippen zijn belangrijk in mijn leven.

GELOOF

Ik geloof in God, zijn zoon Jezus en de heilige geest. Ik put vaak kracht uit mijn geloof en voel me daardoor gedragen en ondersteund. Ik heb gemerkt dat mijn leven wordt geleid en dat niets op toeval berust. Dingen/gebeurtenissen moeten heel vaak zo zijn, zonder dat ik ze (vooraf) altijd begrijp. Evengoed twijfel ik, net als ieder ander waarschijnlijk. Als ik in gevecht ben met het leven of met mijzelf. God lijkt zo ver weg. Ik vraag waarom en krijg geen antwoord. Ik voel me alleen en verlaten. Ik moet dan stil worden. Bewust tijd nemen om te mediteren & bidden.

GELOOFSBELEVING

Ik vind God vooral in de stilte. Tijdens wandelingen en in de kloosters die ik regelmatig bezoek. Ik vind God in de natuur, in kerken, in mijn eigen gemeente, in mensen, in muziek, in boeken.

Ik ben lid van de Protestantse Kerk Nederland in het dorp waar ik woon, maar word ook sterk bewogen door de rituelen & symboliek van het Katholicisme.

006

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.