Leven & Meer

Over voortbewegen per benenwagen, camper of fiets, pelgrimeren, dankbaarheid, geloof, stilte en bewust genieten van kleine dingen.

Jacobspad

Het pad der paden. Vanuit Uithuizen in Nederland wandelen naar Finisterre in Spanje. De camino naar Santiago de Compostella.

Doordat ik een aantal geleden met rugklachten werd geconfronteerd had ik opeens veel extra tijd om me verder te verdiepen in mijn religie en spiritualiteit.
Ik kwam toen voor het eerst met het begrip pelgrim en pelgrimeren in aanraking.
Vanaf dat moment ben ik me gaan inlezen en het sprak me aan om het wandelen te combineren met “iets” meer, iets wat dieper gaat.
Alleen eraan beginnen leek me saai, zwaar en onveilig. Ik heb mijn moeder gevraagd om met mij aan deze lange tocht en langdurige traject/project te beginnen. Op dit moment staat het Pelgrimspad even stil voor ons. We zijn heel Nederland doorgewandeld tot en met Vise in België. De verslagen en foto’s hiervan staan al op het blog of komen er nog op.

012

Advertentie

3 thoughts on “Jacobspad

 1. Beste Mirjam,

  Ik wil graag enkele van je foto’s gebruiken voor mijn (virtuele) voettocht naar Santiago. Heb je daar bezwaar tegen.

  Met vriendelijke groet, Cor

  Like

  • Hallo Cor, wat leuk dat je mijn foto’s wilt gebruiken. Ik heb daar geen bezwaar tegen, mits je mijn naam en site erbij vermeld. Dus Mirjam van http://www.levenenmeer.com. Dan helpen we elkaar op die manier. Hoe heet jou site? Groet Mirjam.

   Like

   • Hallo Mirjam,
    Had je een bericht gestuurd, maar weet niet of die aangekomen is. Ik heb geen eigen website. Wel een Flickr-account, maar daar staan alleen maar foto’s. Inmiddels heb ik mijn verhaal op de site van het genootschap gezet en kan ik je op verzoek een PDF toezenden.
    Met vriendelijke groet, Cor

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.